Varkenshaasje in mosterdsaus

HOOFDGERECHT – 35 MINUTEN – 4 PERSONEN **

Makkelijk zelf te maken: malse stukjes varkenshaas met een romige mosterdsaus

 

Ingredienten
600 gr varkenshaas
1 theel grove pittige mosterd
Scheut witte zijn
1 sjalotje
75 gr creme fraiche
30 gr boter
20 gr bloem
Peper en zout
2 bosuitjes

 

Bereiding
Bestrooi met vlees met een beetje peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de varkenshaas ca 3 minuten rondom aan. Zet het vuur klein en laat de varkenshaas nog 15 minuten zachtjes bakken, keer af en toe om. Het middelste gedeelte van het vlees mag nog rose zijn. Dunnere stukken van de varkenshaas mogen daarom ook iets korter gebakken worden. Wikkel het vlees in aluminiumfolie zodat het nog iets verder kan garen en warm blijft.
 varkenshaas_met_mosterdsaus_01varkenshaas_met_mosterdsaus_02varkenshaas_met_mosterdsaus_03varkenshaas_met_mosterdsaus_04

 

Roer het vet in de pan los en verwijder eventueel grote aangebakken stukjes. Fruit het fijngesneden sjalotje hierin. Als er niet veel vet meer in de pan zit voeg je een extra klontje boter toe. Roer met een garde de bloem er door zodat er een roux ontstaat. Giet een scheutje wijn toe en laat de saus al roerend indikken tot gewenste dikte.
 varkenshaas_met_mosterdsaus_05varkenshaas_met_mosterdsaus_06varkenshaas_met_mosterdsaus_07varkenshaas_met_mosterdsaus_08

 

Roer de mosterd en creme fraiche toe en breng op smaak met een snufje peper en zout. Snijd de varkenshaas in plakken en giet de mosterdsaus er over. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel over het vlees. Lekker met aardappeltjes en groenten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s