Deze heerlijke spaghetti met Boursin en groenten staat binnen 30 minuten op tafel. Ideaal als je een lange dag achter de rug hebt en zowel iets gezonds als iets lekkers op tafel wilt zetten. Nu vind ik pasta daar sowieso altijd ideaal voor. De meeste pasta recepten zijn namelijk niet zo moeilijk om te maken en eigenlijk altijd lekker. Welke groenten je gebruikt kan je natuurlijk ook helemaal zelf kiezen. Voor dit recept gebruik ik courgette en aubergine. Nu moet je deze groenten wel zelf in blokjes snijden. Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om de spaghetti met Boursin te maken met een zak kant en klare wokgroenten. Dan staat de pasta zelfs met een kwartiertje al op tafel.
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 250 gram gerookte spekblokjes
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 1 aubergine in blokjes gesneden
- 250 gram cherry tomaatjes gehalveerd
- 1 kuipje Boursin
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 rode peper fijngehakt
- 75 gram extra belegen kaas geraspt
- olijfolie
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien met de rode peper, de spekjes en een snuf peper/zout. Als de spekjes een beetje knapperig zijn, voeg dan de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, tomaatjes, courgette en aubergine toe. Bak dit tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de Boursin toe en roer dit door het groenten mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de spaghetti door de saus en bestrooi met de geraspte kaas. Houd je net zoals ons van pit, bestrooi de pasta dan met extra fijngehakte rode peper.
- TIP: wil je sneller klaar zijn, gebruik dan gewoon een zak kant en klare Italiaanse wokgroenten i.p.v de courgette en aubergine.