Appel-Kersentaart

Appels en kersen, ze vormen een geweldig duo, dat zeker in een taart onweerstaanbaar is. Voor deze appel-kersentaart heb ik het verse quiche & taartdeeg van Tante Fanny gebruikt. Doordat dit deeg heel mooi gelijkmatig is uitgerold is het perfect om taarten mee te decoreren. In onderstaand filmpje zie je vijf verschillende manieren waarop je deze appel-kersentaart af kunt maken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden! Gebruik geen kersen uit pot of blik, deze hebben minder smaak en bevatten te veel vocht. Natuurlijk kun je de kersen ook achterwege laten en vervangen door extra appel, peer of stukjes gedroogde abrikoos.

Voor welke taart zou jij kiezen?

Ingrediëntenlijst

Voor de taart

rollen Tante Fanny vers quiche & taartdeeg à 300 gr

125 gr amandelspijs

½ ei, losgeklopt

3 appels, in stukjes

200 gram (diepvries)kersen, ontpit

4 el suiker

1 tl kaneelpoeder

3 el custardpoeder

Verder nodig

boter, om in te vetten

1/2 ei, losgeklopt

Bereiding: Appel-kersentaart op vijf manieren

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en vet een taartvorm van ongeveer 22 centimeter in met boter.

Gebruik 1 rol quiche & taartdeeg om de vorm te bekleden, laat daarbij het deeg iets over de zijkant hangen. Meng het amandelspijs met het ei en verdeel dit over de bodem. Meng de appel met de kersen, de suiker, het kaneelpoeder en het custardpoeder goed door elkaar en doe deze vulling in de vorm. Bedek de vulling met de tweede rol vers deeg volgens één van de variaties in de video. Bestrijk de bovenkant tot slot met losgeklopt ei en zet de taart iets onder het midden in de oven. Bak de appel-kersentaart in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Bewaar de restjes deeg in de koelkast, die kun je opnieuw uitrollen voor bijvoorbeeld een miniquiche.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s