Brownies

on

Makkelijke brownie

Deze brownies vind ik met stip een van de makkelijkste en lekkerste om te maken. Ik gebruik hiervoor meestal een bakblik van 20 x 20 cm. Dat gaat goed en het zorgt voor een mooie hoogte van de brownies. Ik begin met het smelten van de boter en de chocola samen au bain marie. Hiervoor zet je een kom die goed hitte kan geleiden (metaal werkt altijd fijn) op een kleine pan met kokend water. Zorg dat de kom niet in aanraking komt met het water. Dan gaat het alsnog te hard.

Laat de chocola rustig smelten met de boter tot het een geheel is. Haal van het vuur en laat even goed afkoelen. Klop nu eerst de soorten suiker erdoor, gevolgd door de eieren. En als laatste de bloem, zout en het bakpoeder. Heb je alleen zelfrijzend bakmeel in je kast staan? Dan vervang je de bloem voor zelfrijzend bakmeel en je laat het bakpoeder weg.

Verdeel het beslag voor de brownies nu in je bakvorm. Ik bekleed die altijd goed met bakpapier om plakken te voorkomen. Het beslag bekleed ik vervolgens met lekker veel pecannoten en stukjes chocola. Ideaal ook om je overgebleven paaseieren mee op te maken!

VOORBEREIDINGSTIJD 10 min BEREIDINGSTIJD 30 min TOTALE TIJD 40 min

BENODIGDHEDEN

  • Bakblik 20 x 20 cm
  • bakpapier

INGREDIËNTEN 

  • 140 gr ongezouten boter in smalle stukjes gesneden
  • 180 gr pure chocola fijn gesneden
  • 130 gr suiker
  • 80 gr bruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 grote eidooier
  • 1 tl vanille extract
  • 60 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 50 gr pecannoten
  • 50 gr extra chocola grof gehakt

INSTRUCTIES 

  • Neem een bakblik van 20 x 20 cm en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175˚C. Zet het bakblik apart.
  • Doe de boter en de chocola bij elkaar in een kom en smelt deze au bain marie tot het gesmolten is en glad. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Klop de suiker erdoor. Voeg de kristalsuiker en de basterdsuiker bij elkaar en klop het door elkaar. Het mengsel zal wat korrelig zijn.
  • Klop de eieren en de eidooier erdoor een voor een en daarna de vanille. Klop flink voor ongeveer 1 minuut.
  • Roer de bloem, zout en het bakpoeder erdoor.
  • Verdeel het beslag in het klaarstaande bakblik. Verdeel de pecannoten eroverheen en doe daar dan de extra stukjes chocola tussen.
  • Bak de brownies in de oven voor ongeveer 25-35 minuten of tot de zijkanten stevig zijn. Het midden mag nog een beetje vochtig zijn maar niet te zacht.
  • Laat de brownies goed afkoelen voor je ze aansnijdt. Dan zijn ze het lekkerste. Snij in 16 stukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s